Легенда на "Барселона" става треньор на "Славия"

Легенда на  Барселона  става треньор на Славия

Легенда на "Барселона" става треньор на "Славия"

Легендарният бивш футболист на испанския гранд  "Барселона"  Хосе Мария Бакеро поема българския клуб "Славия".

Хосе Мария Бакеро ще бъде представен официално на 23 юни. Испанският специалист ще има пресконференция заедно с президента на ПФК Славия Венцеслав Стефанов в петък", се казва в съобщение  на  "белите", цитирано от БТА.

През 2022 г. в "Славия"   над осем месеца се подвизаваше синът на Хосе Мария Бакеро - Йон. Той  записа общо 20 мача с екипа на "белите", в които отбеляза пет гола. Сега  Бакеро-младши се завръща в "Славия", където ще играе под ръководството на своя баща.

Припомняме, че в началото на своята кариера  Хосе Мария Бакеро е част от отбора на "Реал Сосиедад" който печели последователно две шампионски титли, една купа и една суперкупа на Испания.

От 1988 г. той е част от т.нар. "Дрийм тийм" на "Барселона", където е съотборник на  Христо Стоичков  и на други световни футболни звезди по това време, като Чики Бегиристайн, Роналд Куман и Андони Субисарета. Играе пет европейски финала, печели четири поредни шампионски титли на Испания, четири суперкупи, Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА,  както и две купи на носителите на национални купи.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ