Лионел Меси и Люис Хамилтън със спортни Оскари

Лионел Меси и Люис Хамилтън със спортни Оскари

Лионел Меси и Люис Хамилтън със спортни Оскари

Звездата на „Барселона“ Лионел Меси и пилотът на „Мерцедес“ Люис Хамилтън спечелиха световната награда за спорт Laureus за 2019 година. Призът, който се счита за „Спортен Оскар“, се връчва на спортисти за постиженията им през предишната година. През 2019  Меси спечели шестата си "Златна топка", а Хамилтън за шести път стана шампион във Формула 1.

Двамата спечелиха Laureus в конкуренцията на тенисиста Рафаел Надал, голфъра Тайгър Уудс, лекоатлета Елиуд Кипчоге и състезателя по мотоциклетизъм Марк Маркес, информира БНР.

За първи път в историята на наградите двама спортисти печелят отличието, а Меси е първия представител на отборните спортове, получил тази награда. 

Футболистът не присъства на церемонията, но отправи видеопослние. „Искам да се извиня, че не успях да дойда на церемонията по награждаването и да благодаря за това признание. Това е специална и много важна награда. За мен беше чест да бъда първият отборен играч, получил този приз. Обикновено той се дава на представители от индивидуалните спортове. Искам да благодаря на моите съотборници, семейството и феновете, които ме подкрепят. Дано един ден отново да се срещнем“, каза Меси. 

 

В исторически план, освен аржентинския гений и британския доминант във Формула 1, наградата на „Laureus“ са завоювали Рафаел Надал, Роджър Федерер, Юсейн Болт, Себастиан Фетел, Тайгър Уудс и Михаел Шумахер.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ