„Лудогорец” - непоставен в жребия за 1/16-финалите на Лига Европа

„Лудогорец” - непоставен в жребия за 1/16-финалите на Лига Европа

„Лудогорец” - непоставен в жребия за 1/16-финалите на Лига Европа

„Лудогорец” ще бъде непоставен в жребия за 1/16 финалите на Лига Европа, който ще се тегли на 12 декември от 14:00 ч българско време.

В тази урна попадат отборите с най-малък актив измежду третите в групите на Шампионската лига, а разградчани спечелиха едва 3 точки, които все пак им бяха достатъчни, за да продължат.

Единствено „Спортинг” (Лисабон) към момента е с подобен актив, но при всички положения от групата на португалците третият ще бъде с повече точки, защото „лъвовете” гостуват на четвъртия „Легия” (1 точка) в последния кръг днес. Това означава, че отборът на Георги Дерменджиев със сигурност ще бъде в урната на непоставените. Там попадат още 12-те тима, които ще завършат на второ място в групите на Лига Европа.

До момента е ясен само един такъв тим -  руският ФК „Краснодар”. Това означава, че „Лудогорец” не може да се падне руския отбор.

Сред потенциалните съперници на разградчани до момента се явяват (като първи в Лига Европа): „Зенит” (Санкт Петербург), „Рома”, „Аякс”, „Шахтьор” (Донецк), „Шалке 04”, „Спарта” (Прага). Въпросните със сигурност ще завършат на първо място в своите групи в Лига Европа.

Към тях ще бъдат добавени четирите отбора с най-добър актив от заелите трето място в Шампионската лига. 

Съгласно регламента, като непоставен „Лудогорец” ще бъде домакин в първия мач (16 февруари) и гост в реванша (23 февруари).

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ