Лудогорец се окичи с осма поредна шампионска титла

Лудогорец се окичи с осма поредна шампионска титла

Лудогорец се окичи с осма поредна шампионска титла

Доминацията на Лудогорец продължава. “Орлите” се наложиха категорично с 4:1 над Черно море в мач от последния кръг на шампионата.

В десетата минута на двубоя Димо Бакалов откри резултата в полза на домакините. Само 13 минути след това Черно море са добра до изненадващо изравняване. Родриго центрира отдясно, а в наказателното поле оставеният непокрит Жоржиньо засече от въздуха за 1:1.

В 33-ата минута отборът от Разград си върна преднината. Грешка на Патрик Андраде, който подари топката на Якуб Шверчок. Полякът се възползва хладнокръвно и от съвсем близка дистанция вкара за 2:1.

Шест минути преди края на първата част Пламен Илиев спаси вратата си от второ попадение. Стражът на българския национален отбор демонстрира добър рефлекс при удар на Мирослав Енчев след изпълнение на ъглов удар.

През втората част по-силната игра на шампионите продължи и в 58-ата минута авансът на Лудогорец стана две попадения. Швиерчок с глава се разписа за втори път във вратата на варненци след центриране от корнер и асистенция на Козмин Моци.

В 71-ата минута Шверчок оформи своя хеттрик и крайното 4:1 след асистенция на младия Доминик Янков, който влезе като резерва след почивката. Черно море завърши сезона на пето място с 52 спечелени точки.

По този начин отборът от Разград продължава шампионската си серия, започнала с влизането на отбора в елита през сезон 2011/12.

Тимът бе лидер в първенството през цялата 2019-а, но с няколко грешни стъпки позволи на ЦСКА да се надява на друг развой до последния кръг. В него обаче Лудогорец не постави под съмнение победата си, която освен титлата, гарантира на отбора и поредното участие в Шампионска лига. В крайното класиране за сезона Лудогорец завърши със 79 точки, с една пред втория ЦСКА. Черно море финишира кампанията на пето място с 52 точки.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ