Меси ще получи 555 млн. евро от договора с „Барселона“

Меси ще получи 555 млн. евро от договора с „Барселона“

Меси ще получи 555 млн. евро от договора с „Барселона“

Договорът на Лионел Меси с „Барселона“ е най-големият в историята на спорта, донесъл на футболната суперзвезда над 555 млн. евро за четири години.

Това твърдение отбелязва изданието „Ел Мундо“ след преглед на детайлите около договора на Меси с испанския футболен клуб, подписан през 2017-а, предаде сайтът Goal.

Според споразумението, което изтича през юни тази година, Меси получава точно 555 237 619 евро за четири сезона, при условие че са изпълнени редица условия. Това означава, че всяка година аржентинецът е заработвал по приблизително 138 млн. долара.

В допълнение към годишните печалби докладът казва, че той е получил и бонус за лоялност от 78 млн. евро, а други 115 млн. са платени само за подписването на контракта.

През декември 2020 г. Меси отбеляза своя 644-ти гол за „Барселона“, с което разби рекорда на Пеле за най-много точни попадения, отбелязани с фланелката на един и същи футболен клуб.

След публикуването на материал на „Ел Мундо“ от „Барса“ обявиха, че ще съдят изданието заради публикуването на сделката, предаде „Ройтерс“.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ