Наско Сираков прехвърли 35% от "Левски" на Тити Папазов

Наско Сираков прехвърли 35% от Левски на Тити Папазов

Наско Сираков прехвърли 35% от "Левски" на Тити Папазов

Новият мажоритарен собственик на "Левски" Наско Сираков прехвърли 35% от акциите на баскетболния треньор Константин Папазов. Останалите 51% от основния дял с ценни книжа ще останат при Сираков, информира bTV

"Ще съм щастлив дори Тити да покрива само медийните изяви и да ме отърве от тази отговорност. Ако се появи предложение за закупуване на акциите, ще помоля Тити да предостави част от неговите", допълни Сираков. 

Дълговете на клуба в момента са близо 24 милиона лева. От тях заеми и главници - 11 млн. лв., към "Главболгарстрой" - 3,8 млн. лв., на НАП по споразумение - 4,4 млн. лв., на НАП текущи - 714 хил. лв., за трансфери - 606 хил. лв., за комисиони - 130 хил. лв., за договори на играчи - 270 хил. лв., за екипировка - 130 хил. лв., текущи разходи - 50 хил. лв., за данъци и такси - 963 хил. лв., разкри голмайстор номер 1 в историята на клуба на първата си пресконференция като собственик на "Левски". Според Сираков положението не е толкова страшно, а в момента най-належащи са 1.8 млн. лева за заплати, както и ангажиментите към НАП. Той уточни, че в клубната каса има около 100 000 лв.

Преди началото на брифинга, клубът е постигнал договорка със строителната фирма "Главболгарстрой" за задълженията, които са близо 4 милиона. Фирмата ще прекрати делото срещу "сините" и е поставила подписа си под споразумение, с което "Левски" се задължава да изплати дълга си след 5 години, като няма да текат лихви. 

Сираков разкри, че клубът има задължения от 7 милиона лева и към Националната лотария и "НОВЕ Холдинг", но падежът е през 2023 година.

"Фенските организации ще имат място в Надзорния съвет на клуба, като те сами ще изберат представителите си", уточни Сираков. 

"Златният дъжд и финансовият оазис на "Герена" приключват. Не се връщам, за да обещавам титли и купи. Първо трябва да сме коректни и да се опитаме не да харчим повече, отколкото изкарваме, а с това, което изкарваме, да погасяваме част от тези задължения. Апелирам всеки един, който е на работа тук, да прояви малко уважение към институцията "Левски". Когато е имало пари, всичко е било плащано на секундата. Сега трябва да стиснем зъби и да затегнем коланите", категоричен е новият собственик на "Левски". 

И обяви, че бюджетът ще бъде намален наполовина, а може и повече.

"Скъпоплатени чужденци резерви и оставени извън групата е прекалено голям лукс, за който и да е голям отбор, а при нас може да се окаже и смъртоносно. Ще дадем възможност на нашите деца и юноши да тъпчат главния терен на "Георги Аспарухов". На ДЮШ трябва да се обърне най-голямо внимание", каза още Сираков.

Бившият нападател смята сам да изпълнява задълженията на спортния директор Ивайло Петков и затова сподели пред журналистите, че се разделя с него. "Предстоят разговори с мои бивши колеги, които са работили в клуба, но докато няма нищо официално, няма предпоставка за интриги", допълни той. Сираков смята да проведе разговор и с треньора Петър Хубчев относно представянето на тима и бъдещето му. А относно изпълнителния директор Павел Колев, той допълни: "Досега не ми е минавало през главата да търся друг на този пост". 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ