Насрочиха за ноември Европейското по художествена гимнастика

Насрочиха за ноември Европейското по художествена гимнастика

Насрочиха за ноември Европейското по художествена гимнастика

Европейското първенство по художествена гимнастика ще се проведе от 26 до 29 ноември в Киев (Украйна), обявиха от пресслужбата на eвропейската централа. Форумът трябваше да се състои от 21 до 24 май, но бе отложен заради пандемията от коронавирус.

Европейският шампионат по спортна гимнастика за мъже също ще има издание през тази година, насрочено от 9 до 13 декември в Баку (Азербайджан). Той ще бъде последван от европейското по спортна гимнастика за жени от 17 до 20 декември. 

Форматът на европейските първенства остава същият като първоначално планирания, включително местата, които осигуряват олимпийски квоти.

"В момента смятаме, че е възможно да се организират тези събития през есента. Европейската гимнастика обаче ще продължи да оценява ситуацията през следващите месеци. Ако ситуацията на покъсна дата вече не се счита за достатъчно безопасна, ние ще реагираме. Здравето на гимнастиците, треньорите, зрителите остава основната ни грижа", коментира президентът на европейската гимнастика Фарид Гайбов. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ