"Нестле за Живей Активно!" добавя зимен сезон в инициативата

Един от посланиците на „Живей Активно“, легендата в спортната гимнастика Йордан Йовчев започна сухи тренировки за 29 февруари още днес, в единствения ски център на закрито на Балканите Carve Indoor Ski&Snowboard Bar

Над две трети от българите /66%/ предпочитат да „замразят“ всякакви физически активности през зимата. И така се лишават от възможността само за час каране на ски да изгорят калории, колкото от една обилна вечеря /600 кал./ например. Освен това, доказано от данни в световен мащаб, 93% от почитателите на зимните спортове по пистите нямат никакви проблеми с типичния за този период от годината понижен психически тонус или пък сезонна депресия.

Затова 15-то поред издание на най-мащабната инициатива не само у нас, но и на Балканите за масов спорт „Нестле за Живей Активно!“ от тази година добавя и зимен сезон. На 29 февруари всички, които никога до момента не са опитвали зимен спорт, ще могат да го направят напълно безплатно в курорта  Боровец, съобщиха организаторите от Нестле България. Стартът ще бъде даден в 10.00, на открита сцена пред хотел Рила, а желаещите да се включат, ще могат да избират между ски уроци, сноуборд, пързаляне с шейни, правене на снежни човеци, както и уроци за безопасно спортуване в планината. Заедно с тях, на пистите ще бъдат Екатерина Дафовска, Петър Попангелов, Александра Жекова, Владимир Николов, Йордан Йовчев, Тереза Маринова и шампионките от ВК „Марица“. Инициативата се подкрепя и от Милена Тодорова, Евгени Иванов – Пушката. Загряването започва още сега, очаквайте още инструкции за първия зимен сезон на "Нестле за Живей Активно!"

още от Спорт