Нова Броудкастинг Груп придоби правата за излъчване на Английската Футболна лига

Нова Броудкастинг Груп придоби правата за излъчване на Английската Футболна лига

Нова Броудкастинг Груп придоби правата за излъчване на Английската Футболна лига

Нова Броудкастинг Груп придоби правата за телевизионно излъчване на мачовете от Английската Футболна лига и турнира за купата на Футболната лига до лятото на 2022 година. Срещите от най-старото футболно първенство в света и Купата на Лигата ще се излъчват на живо в ефира на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT2, част от спортния пакет DIEMA EXTRA, по NOVA SPORT, както и онлайн в GONG PLAY.

Сезонът в Чемпиъншип започва на 4 август, а първият двубой е между изпадналия от Висшата лига Съндърланд и един от претендентите за директна промоция в елита Дарби Каунти. Второто ниво на английския футбол винаги вълнува с интригуващи и резултатни двубои, чиято развръзка често оставя зрителите без дъх. Във всеки кръг на Чемпиъншип зрителите ще могат да видят срещи от второто ниво на английския футбол в петък, събота и неделя.

Турнирът за купата на Лигата противопоставя общо 92 професионални тима от Висшата лига, Чемпиъншип, Лига 1 и Лига 2. През миналия сезон в надпреварата триумфира Манчестър Ю, който надигра Саутхямптън във финалния двубой на Уембли. Турнирът стартира през 1960 година и е създаден, заради растящата популярност на футбола.

Срещите от Английската Футболна лига и турнира за купата на Футболната лига ще се излъчват на живо по DIEMA SPORT, DIEMA SPORT2 и NOVA SPORT. Онлайн потребителите в България могат да следят мачовете и в платформата GONG PLAY.

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ