Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Няма да играя на Sofia Open 2019, това е частен турнир, отсече Григор Димитров

Снимка: Guliver / Getty Images

Григор Димитров за първи път проговори за евентуалното си участие на Sofia Open 2019. В специално интервю за предаването "Преди обед" на bTV, ракета №1 на България призна, че взетото решение е да не участва в надпреварата в "Арена Армеец". Той подчерта, че според него това е "частен турнир" и не би трябвало да има напрежение от неучастието му. В същото време Гришо призова държавата да търси други начини да подкрепи развитието на тениса у нас.

"За момента не изглежда много добре (б.р. шансът да играе в София), решили сме да играем в Ротердам и Акапулко, знам, че може да е разочарование, но не виждам защо трябва да има напрежение да играя в един частен турнир", заяви Димитров.

"Не виждам защо трябва да има толкова много напрежение върху мен да играя в частен турнир. Те пак ще ме видят. Защо трябва да правим частен турнир, ако можем да направим нещо много повече? Да се даде шанс не само за АТР играчи, но и за нашите си, за българите. Защо да не правим повече Фючърси и Чалънджъри в България? Ако се помага, нека се помага по правилния начин!", призова Гришо.

още от Спорт