Олимпийската шампионка Миси Франклин се отказва от спорта на едва 23 години

Олимпийската шампионка Миси Франклин се отказва от спорта на едва 23 години

Олимпийската шампионка Миси Франклин се отказва от спорта на едва 23 години

Миси Франклин, носител на наградата плувец на 2012-а година в света, обяви снощи отказването си от състезателна кариера едва на 23-годишна възраст, като мотивира решението си с увеличаващи се болки в раменете и това продължава вече три години.

Франклин беше едва на 17-години, когато спечели олимпийското злато в Лондон през 2012-а година на 100 и на 200 метра гръб и след това рекордите й стояха непокътнати в продължение на почти 6 години. Също така в Лондон тя участва във финалите на още две дисциплини индивидуално и беше част от две победи на американската щафета.

Франклин взе 6 златни медала на Световното първенство в Барселона през 2013-а година, но никога не подобри най-добрите си лични времена, които даде в Лондон. През 2016-а година тя си взе почивка от активната състезателна дейност, но резултатите й ставаха все по-лоши и тя се отдалечаваше от постиженията си в тийнейджърска възраст, припомня sportal.bg.

През 2016-а година по време на Олимпийските игри в Рио де Жанейро тя отново беше част от щафетата на САЩ, където спечели титлата, а веднага след това се подложи на операции и на двете рамена.

"Без никакво съмнение това е най-трудно написаното писмо от мене когато и да било. Днес обаче обявявам края на активната си кариера в плуването” гласи изявлението на Миси Франклин в “Туитър” профила й.

След това тя беше потърсена от телевизия ESPN, за която обясни: "Прекалено много болка има в цялото ми тяло и особено в раменете. Дълга пауза ми трябва, може би нова операция и рехабилитация. Много дълго време мислех да кажа тези думи, че се отказвам. Но сега съм готова за това решение.”

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ