Отнемат три олимпийски медала на руски биатлонист заради допинг

Отнемат три олимпийски медала на руски биатлонист заради допинг

Отнемат три олимпийски медала на руски биатлонист заради допинг

Антидопиговия панел на арбитражния съд за спорта (КАС) в Лозана анулира резултатите на руския биатлонист Евгений Юстугов за периода от 24 януари 2010 година до края на сезона през 2014 година заради употребата на забранени вещества. Така той губи три медала от олимпийски игри - злато в масовия старт и бронз от щафетата във Ванкувър и злато от щафетата в Сочи. Решението може да се обжалва пред КАС в срок от 21 дни. 

При положение, че решението бъде потвърдено, то шампион в масовия старт от Ванкувър става Мартен Фуркад (Фр), Павол Хурайт от Словакия е със сребро, а бронз прибира Кристоф Суман от Австрия. 

Бронзът от щафетата на същата олимпиада отива за шведите Фредерик Линдстрьом, Карл Йохан Бергман, Матиас Нилсон и Бьорн Фери. България пък заема 15-ото място. 

Златният медал в щафетата в Сочи отива за германците Ерик Лесер, Даниел Бьом, Арнд Пфайфер и Зимон Шемпф. Среброто ще бъде за австрийците Кристоф Суман, Даниел Мезотич, Симон Едер и Доминик Ландертингер. Велекият Оле Ейнар Бьорндален пък ще вземе 14-ия си медал от олимпийски игри със съотборниците си Тарей Бьо, Йоханес Тингес Бьо и Емил Хегле Свендсен. България става 14-а. 

В същото време още една руска биатлонистка обяви, че ще се състезава за Молдова. Това е Альона Иванова. Това вече направиха Павел Магазеев, Андрей Усов и Алина Стремус. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ