Пеле заяви, че е „силен“ и „изпълнен с надежда“

Пеле заяви, че е „силен“ и „изпълнен с надежда“

Пеле заяви, че е „силен“ и „изпълнен с надежда“

Пеле заяви, че е „силен“ и „изпълнен с надежда“. В момента бразилската футболна звезда се намира в болницата „Алберт Айнщайн“ в Сао Пауло, където се бори с рака на дебелото черво, предава Си Ен Ен.

Пеле публикува своя статус в социалните медии, след като някои медии в Бразилия заявиха, че здравето на 82-годишния бивш спортист се е влошило.

„Приятели мои, искам всички да сте спокойни и положително настроени“, заяви той в Instagram.

„Силен съм, изпълнен съм с много надежда и продължавам лечението си както обикновено. Искам да благодаря на всички лекари и медицински сестри за грижата, която получавам.“

„Вярвам изключително много в Бог и всяко едно съобщение, изпълнено с любов, което получавам от всички ви от различни кътчета на света, ме изпълва с енергия. И гледайте Бразилия на световното!“

Според изявление на болницата от събота здравето на Пеле остава стабилно:

„Той [Пеле] се повлиява добре от лечението на респираторна инфекция, не се наблюдава влошаване през последните 24 часа“.

82-годишната футболна звезда, един от най-великите играчи въобще, бе приет в болницата "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло във вторник. Целта на лекарите бе да преосмислят неговото лечение, след като през септември 2021 г. той претърпя операция заради тумор на дебелото черво.

В петък Пеле потвърди, че е в болница, като уточни, че хоспитализацията е планирана. По-късно "Ройтерс", позовавайки се на медицински доклад съобщи, че бразилецът е бил диагностициран с респираторна инфекция, но състоянието му остава стабилно.

Вестникът "Folha di Sаo Paulo" обяви, че трикратният световен шампион е под палиативни грижи, след като тялото му е спряло да реагира на химиотерапията. Палиативните грижи помагат за облекчаване на болката и задуха при онкологично болни. Нито семейството му, нито от болницата са съобщили до момента дали ракът се е разпространил в други органи.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ