Посветиха Анди Мъри в рицарско звание

Посветиха Анди Мъри в рицарско звание

Посветиха Анди Мъри в рицарско звание

Анди Мъри вече официално е рицар. Той получи званието си на тържествена церемония в Бъкингамския дворец лично от първия престолонаследник на Великобритания - принц Чарлс.

Всъщност Мъри е носител на званието "сър" от 2016 г., когато британската кралица Елизабет II го отличи заради постиженията му на тенис корта и го обяви за един от героите на Уимбълдън, след като той спечели втората си титла от турнира от Големия шлем във Великобритания.

След като той коленичи пред принц Чарлс, който изпълни познатия ритуал с меч, Мъри вече официално може да бъде наричан "сър".

Тази церемония беше и един от най-големите подаръци на тенисиста по случай 32-рия му рожден ден, предаде bTV. В момента Мъри се възстановява след тежка операция на тазобедрената става. Той опита да играе на Откритото първенство на Австралия в началото на 2019 г., но отпадна в първи кръг след непоносими болки.

Преди месец британецът се похвали в социалните мрежи, че вече се е върнал към тренировките с ракета, макар и да са все още леки.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ