Първи градски турнир по конен спорт на 5 май в София

Първи градски турнир по конен спорт на 5 май в София

Първи градски турнир по конен спорт на 5 май в София

Утре, 5 май, в София ще се проведе първият по рода си градски демонстрационен турнир по конен спорт в България - Купа София.

Надпреварата се прави по примера на Париж, Лондон, Монако, които ежегодно са домакини на такива състезания и ще се проведе в столичния "Южен парк". Турнирът се провежда под патронажа на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова с подкрепата на Силвър Стар, новия генерален дистрибутор на Mercedes-Benz.

Купа София ще събере на едно място най-добрите ездачи на България в дисциплината прескачане на препятствия. Събитието ще включва още демонстрация по обездка, разходки с понита за деца и други активности свързани с конния спорт. За участие са записани 40 коня и 31 участника. Състезанието ще бъде в два манша, а паркурът (трасето) ще бъде с препятствия с височина от 145 сантиметра.

Победителят ще вземе Купа София, а Силвър Стар осигурява уикенд с новата Х-класа.

Турнирната програма ще протече в часовете между 11 и 16 ч., достъпът за публика е напълно свободен и всеки може да избере къде да застане и кой етап от надпреварата или от демонстрационната програма да проследи.  

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ