Резултати от четвъртфиналите в Лига Европа

Резултати от четвъртфиналите в Лига Европа

Резултати от четвъртфиналите в Лига Европа

Арсенал, Атлетико Мадрид, Олимпик Марсилия и Залцбург са четиримата полуфиналисти в Лига Европа.

ЦСКА Москва, Спортинг Лисабон, РБ Лайпциг и Лацио напускат турнира, след като снощи приключиха всички мачове от четвъртфиналите.

Жребият за полуфиналите е на 16 април, в понеделник. Мачовете са на 26 април и 3 май, а финалът е на 16 май в Лион. 

Олимпик Марсилия изигра зрелищен мач на собствения си стад Велодром и спечели с 5:2 срещу РБ Лайпциг (0:1 в първия мач). Срещата започна зле за французите с ранен гол във 2-ата минута на Брума. Костас Митроглу и Буна Сар върнаха интригата с голове в 6-ата и  9-ата минута. Третият гол за марсилци на Димитри Пайе бе отменен, но Олимпик навакса в 37-ата с попадението на Флориан Товен. През втората част Огюстен върна за малко Лайпциг в мача с втори гол в 55-ата минута. Но надеждите на германците увехнаха след ново попадение на Пайе в 60-ата и пети гол на Сакай в последната минута на мача на празна врата.   

След 4:2 в първата среща и със самочувствието на полуфиналист Лацио преживя тежък шок на реванша с РБ Залцбург. Италианците поведоха в 55-ата минута, последва изравняване. После, само за четири минути –между 71-а и 76-а, домакините вкараха три гола (на Мунас Дабур, Хий-Чан Хванг и Амаду Хайдара) и изхвърлиха Лацио от полуфиналите.

Арсенал отстрани ЦСКА Москва след снощния реванш в Москва, приключил с 2:2. Англичаните спечелиха домакинския си мач с 4:1 и с общ резултат 6:3 отиват на полуфинала. Руснаците поведоха с два гола на Фьодор Чалов в 39-ата и Кирил Набабкин в 50-ата минута и им трябваше само още един гол, за да изпратят съперника си вкъщи. В 76-ата минута обаче Дани Уелбек ги разочарова, а в добавеното време Аарън Рамзи затвърди победата на Арсенал.

Атлетико Мадрид се класира за полуфинала, въпреки че снощи загуби реванша с 0:1 като гост на Спортинг (Лисабон). В 28-ата минута Фреди Монтеро отбеляза единствения гол в мача. Миналата седмица срещата завърши с 2:0.

Резултати от четвъртфиналите за Лига Европа:

РБ (Залцбург) - Лацио - 4:1 (в първия мач 2:4)
Спортинг (Лисабон) - Атлетико Мадрид - 1:0 (в първия мач 0:2)
ЦСКА (Москва) - Арсенал - 2:2 (в първия мач 1:4)
Олимпик Марсилия - РБ (Лайпциг) - 5:2 (в първия мач 0:1)
 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ