Роналд Куман е водещ кандидат за нов треньор на „Барселона“

Роналд Куман е водещ кандидат за нов треньор на „Барселона“

Роналд Куман е водещ кандидат за нов треньор на „Барселона“

Настоящият селекционер на Нидерландия и бивш основен играч на Барселона от златното поколение с Христо Стоичков – Роналд Куман е водещият кандидат за нов треньор на „Барселона“. Това днес твърди на първа страница водещият спортен вестник „Мундо депортиво“.

Отборът на Лионел Меси, който отпадна по-рано тази седмица след потресаваща загуба с 2:8 от „Байерн“ Мюнхен, спешно търси заместник на досегашния ръководител Кике Сетиен.

Президентът Жозеп Бартомеу първо го подкрепи, след като стана ясно, че „Барселона“ ще изгуби битката за титлата с „Реал“ Мадрид, но специалистите са единодушни, че след унищожителната загуба в Шампионската лига Сетиен ще трябва да се раздели с отбора.

Роналд Куман отказа предложение да поеме „Барселона“ през януари тази година поради Евро 2020 г. Първенството обаче не се състоя заради пандемията от коронавирус и беше отложено за следващата година.

Като треньор Куман е бил начело на Аякс, Бенфика, ПСВ Айндховен, Валенсия, АЗ Алкмаар, Фейенорд, Саутхямптън и Евертън.

Други кандидати за позицията са бившият вече треньор на „Ювентус“ Масимо Алегри, който беше уволнен въпреки че спечели титлата в Италия заради провала в Шампионската лига и бившият треньор на Тотнъм Маурисио Почетино.

Въпреки тежката година, Барселона наскоро беше обявена за спортният клуб с най-големи годишни приходи. Според класацията на Deloitte отборът е генерирал приход от 959 млн. долара през 2019 г., с което изпреварва чувствително втория - "Реал" Мадрид, които има 864 млн. долара.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ