Роналдо вече е официално обвинен за укриване на доходи и данъци

Роналдо вече е официално обвинен за укриване на доходи и данъци

Роналдо вече е официално обвинен за укриване на доходи и данъци

Испанската прокуратура обвини Кристиано Роналдо в укриване на доходи от над 14,5 млн. евро и избягване на данъци между 2011 и 2014 г.

Според изявлението на прокуратурата футболната звезда на Реал Мадрид е използвал „бизнес структура“, създадена през 2010 г., за да скрие доходите си от реклама.

Футболният клуб отказа коментар на обвиненията. Без коментар ги оставиха и агентите на Роналдо, който по-рано отрече да е крил данъци.

Испанските прокурори твърдят, че през 2011 г. футболистът не е платил 1,4 млн. евро данъци, през 2012 - 1,7 млн., през 2013 - 3,2 млн., през 2014 - 8,5 млн. евро. Роналдо е започнал да плаща данъци в Испания от 2010 г.

Няколко европейски вестници, сред които германският Spiegel, испанският El Mundo и британският Sunday Times, обвиниха Роналдо, Моуриньо и още няколко други играчи от европейски клубове, че са използвали офшорни сметки в банки на Вирджинските острови, за да избягват плащането на данъци.

В отговор агентите на футболиста публикуваха документ, в който испанската данъчна агенция потвърждава, че той не дължи данъци.

Роналдо заема първо място в списъка на най-богатите спортисти по версията на сп. „Форбс“. Миналата година той е спечелил около 93 млн.  долара.

Най-големият му съперник Лео Меси вече бе осъден от Върховния съд в Испания за същото престъпление.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ