Ще успее ли Дизела да премине с планинско бягане 240 км за 48 часа?

Ще успее ли Дизела да премине с планинско бягане 240 км за 48 часа?

Ще успее ли Дизела да премине с планинско бягане 240 км за 48 часа?

240 км планинско бягане за 48 часа - това е поредното предизвикателство, пред което се изправя Кирил Николов-Дизела, известен с рекорда си за преминаване на маршрута Ком-Емине.

Той ще опита да постави рекорд на българската част на международния маршрут Е4, който преминава през 5 планини: Витоша, Верила, Рила, Пирин и Славянка.

Началото е тази вечер на Драгалевския площад, а финалът се очаква на 3 август, на гръцката граница в планината Славянка, предаде БНТ.

За да успее да премине разстоянието за 48 часа, Дизела ще трябва да бяга почти денонощно. Необходимото темпо ще се поддържа и с помощта на няколко пейсъра, които ще бягат с него през тъмната част на денонощието.

Неговите почитатели и всички любители на екстремните спортове ще имат възможност да проследят в реално време как той се справя чрез най-новото мобилно приложение за сигурност в планината – E-SOS.

"Като човек, прекарващ по-голямата част от времето си сред природата и планината, съм радостен, че такова приложение бе направено. To ще улесни значително работата на екипа ми по време на Е4, като по всяко време ще знаят какво се случва с мен", сподели състезателят в социалните мрежи.

Всеки, който си свали приложението, ще получи достъп до профила на Дизела и GPS проследяване на пътя му от Драгалевци, през пет планини, чак до финиша в планината Славянка две денонощия по-късно.

Приложението E-SOS идва на помощ и на доброволците от OFFRoad България форум, които ще отразяват от различни пунктове по маршрута напредъка на Кирил Николов-Дизела. Техните видеорепортажи ще се качват в специално създадения за целта YouTube канал.

Приложението E-SOS позволява да се визуализират избрани контакти на картата, за да може да се поддържа постоянна връзка с тях. Освен това E-SOS осигурява бърза връзка с екипите на 112 и контактите в телефона чрез бутона SOS. Приложението подава точна локация до избрани спешни контакти и съдържа спешно здравно досие. То може да посочи къде е бил потребителят последно и да определи посоката на придвижване, което е важна информация при спешни ситуации. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ