Шумахер продължава битката, но никога няма да се възстанови напълно

Шумахер продължава битката, но никога няма да се възстанови напълно

Шумахер продължава битката, но никога няма да се възстанови напълно

Президентът на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) Жан Тод направи тъжни разкрития за състоянието на неговия добър приятел Михаел Шумахер. Според прогнозата на французина легендарният състезател от Формула 1 никога няма да се възстанови напълно след ски инцидента в Алпите, предадe gong.bg.

През 2013 г. 7-кратният световен шампион претърпя жестоко падане върху скрит под снега камък по време на ски спускане и това доведе до сериозни черепно-мозъчни травми. Той беше спешно опериран в местна болница и дълго време бе в кома. Междувременно семейството му значително ограничи потока на информация към публичното пространство.

От известно време Шумахер се възстановява в своя дом край Женевското езеро, където много малко хора като Тод получават възможност лично да се виждат с 50-годишния бивш пилот.

Французинът продължава да посещава Шуми при всяка удобна възможност, а миналата седмица беше специален гост на Фестивала по скорост „Гуудууд” в Западен Съсекс, Англия, където беше отдадена специална почит на Пилето.

„Неговото семейство се бори също толкова, колкото и той, но нашето приятелство никога не може да бъде същото, каквото беше преди”, заяви Тод пред вестник „Експрес”. „Просто защото вече я няма същата комуникация като преди.”

„Мога единствено да споделя, че семейството на Шумахер полага добри грижи за него и той продължава с битката”, добави французинът.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ