След срещата при Борисов: Горещ телефон в МВР за футболни съдии

След срещата при Борисов: Горещ телефон в МВР за футболни съдии

След срещата при Борисов: Горещ телефон в МВР за футболни съдии

Специален телефон ще има в МВР, на който футболни съдии ще могат да подават сигнали, ако са подложени на натиск. Това е решено на срещата на футболните шефове при премиера Бойко Борисов, предаде „24 часа”. Премиерът привика собствениците на "Лудогорец", "Левски" и ЦСКА като официално обявеният повод за срещата бе да бъдат предупредени футболните босове да не пречат на работата на съдиите и да се прекрати тормозът над тях. Паралелно с това обаче, от няколко дни насам тече скандал между ЦСКА и "Лудогорец". Ръководството на Червените изпрати протестно писмо до БФС, в което обвинява собственика на "Лудогорец" в четворен конфликт на интереси. В писмото се настоява за преразглеждане на тв правата от новия сезон, тъй като фирмата, с която БФС има договор за тях - "Футбол Про Медиа" е собственост на Домусчиев. В същото време, той е собственик на "Лудогорец", член на Изпълкома на БФС и е правно обвързан с футболния канала, по който се предават мачовете от Първа лига, посочват от ЦСКА. От клуба настояват за реакция от страна на БФС като предупреждават, че имат готовност да сезират и УЕФА.

Имаше очаквания, че на срещата при премиера ще се обсъди и този въпрос, но от коментари на участниците в нея става ясно, че е обсъждано главно гарантирането на феърплей.

Разбрахме се да няма повече натиск върху съдии, купуване на мачове и други подобни истории, заяви след срещата Гриша Ганчев, който единствен даде изявление от футболните собственици.

На срещата при Борисов присъстваха още главният прокурор Сотир Цацаров, заместникът му Иван Гешев, вътрешният министър Младен Маринов, съветникът на спортния министър Гошо Гинчев и президентът на футболния съюз Борислав Михайлов.

Президентът на БФС  трябва да предостави на вътрешното министерство всички телефони - служебни и лични на арбитрите в България, за да може при нужда те да бъдат поставени под специален надзор, е било решено още на днешната сбирка.

Собственикът на "Левски" Васил Божков е поканил колегите си на среща в неговия офис, на която се е отзовал само собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев. Собственикът на "Лудогорец" - е отказал.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ