Собственикът на "Ливърпул" обмисля продажба на клуба

Собственикът на Ливърпул обмисля продажба на клуба

Собственикът на "Ливърпул" обмисля продажба на клуба

Американската инвестиционна компания Fenway Sports Group (FSG), която притежава английския футболен клуб Ливърпул разглежда вариант за продажбата на отбора, съобщи порталът The Athletic.

Според източника собствениците на клуба са подготвили пълна презентация за потенциални купувачи. Към момента обаче няма информация за възможни кандидати и сума на сделката.

„Напоследък имаше редица промени в собствеността и слухове за промени в собствеността на клубове от английската Висша лига, във връзка с които редовно ни питат за статута на FSG като собственик на Ливърпул. Компанията често е получавала оферти от трети страни, заинтересовани да станат акционери в "Ливърпул", се казва в официално изявление на FSG за The Athletic. "Организацията остава напълно ангажирана с успеха на Ливърпул както на терена, така и извън него, “ се казва още в него.

По-рано от FSG на няколко пъти излизаха с коментар, че при "правилните условия ще обмислим участие на нови акционери, ако това отговаря на интересите на футболен клуб "Ливърпул.

Основателят на компанията Джон Хенри придоби Ливърпул през 2010 г. През това време клубът спечели два пъти Купата на английската лига (2012, 2022) и веднъж спечели Шампионската лига (2019), Висшата лига (2020), ФА Къп (2022) и Националната суперкупа (2022).

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ