Стойка Петрова слиза от ринга

Стойка Петрова слиза от ринга

Стойка Петрова слиза от ринга

Стойка Петрова ще сложи край на активната си кариера в бокса и ще започне треньорска дейност. Тя спечели сребърен медал от световното първенство през ноември в Индия, а снощи зае пето място в анкетата за "Спортист на годината".

"Изпращам годината със смесени чувства, тъй като съм леко разочарована за това сребро на световното. То ми е второ, а всеки се бори за върха. Най-трудната битка бе преди 2018 година, тъй като лекувах травма, за да мога да се завърна. Много е тежко, когато един състезател е отсъствал дълго време, но смятам, че го направих по най-добрия начин”, разказа Петрова, цитирана от bTV.

„Имам планове за драстична промяна. Смяната ще бъде в личен план, тъй като ще се отдам повече на семейството и ще прекратя състезателната си дейност. Ще се отдам на треньорството. Това решение беше взето след края на световното първенство. Близо е 2020-а, когато е олимпиадата, но виждате, че тази година за бокса е много добра. Имаме шест медала при жените, европейска титла до 22-години, а аз ще бъда до състезателите, за да ги подкрепям”, допълни Петрова.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ