Строг контрол по време на мачовете на стадион „Васил Левски“

Строг контрол по време на мачовете на стадион „Васил Левски“

Строг контрол по време на мачовете на стадион „Васил Левски“

Строг контрол за спазване на противоепидемичните мерки ще прилагат българските здравни власти и представители на УЕФА по време на мачовете от Европейските футболни турнири на националния стадион „Васил Левски“. Това обяви спортният министър Красен Кралев, цитиран от „Нова“.

Вчера бяха утвърдени указанията за прилагането на рестрикциите за срещите. Първата от тях е между отборите на ЦСКА-София и ЧФР Клуж на 22 октомври.

„Удовлетворихме желанието на феновете, които толкова години чакат отборът им да влезе в групите на Лига Европа. Сега ги моля да спазват тези мерки, които разпоредихме“, заяви Кралев.

Той обърна внимание и на представянето на национални отбор по футбол в мачовете през месец октомври. „Резултатите безспорно са слаби. Не е моя работа да коментирам треньори и състоянието на футболистите. Смятам, че потенциалът ни е много по-голям от това, което показахме през последните няколко мача“, отбеляза министърът.

Министерството на младежта и спорта е стартирало процеса по сключване на допълнителни споразумения със спортните клубове в България, което ще им позволи да използват допълнително отпуснатите 1.9 млн. лв. по „Програма за развитие на спортните клубове за 2020 година“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ