нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

УЕФА отмени европейските първенства за юноши и девойки

Снимка: Getty Images

Европейската федерация по футбол (УЕФА) отмени планираните за това лято Европейски първенства за юноши и за девойки до 19 години заради продължаващата неясна ситуация в света с пандемията от COVID-19, обявиха от централата.

Юношеското първенство при 19 годишните трябваше да се състои от 30-и юни до 13-и юли в Румъния, а при девойките щеше да се състои в Беларус с начална дата 21-и юли. А румънската столица Букурещ е един от градовете, който трябва да приеме мачове от Евро 2020, преместено за това лято. УЕФА ще коментира Европейското първенство за мъже на 5-и март, както и какво ще се случва с турнира, предава gong.bg

"При вземането на тези решения Изпълнителният комитет на УЕФА отбеляза, че с действащите в момента правителствени ограничения на отделните страни пътуването на отбори и организирането на мини-турнири ще се окаже много трудно. Бяха проведени консултации с националните федерации на страните и те подкрепиха решението. Въпреки че е жалко, че през настоящия сезон не могат да се провеждат състезания за младежи, здравето и безопасността на младите спортисти трябва да бъдат приоритетни при настоящите обстоятелства", се казва в изявление на УЕФА.

България беше домакин на квалификационния турнир в група 12, където бяха още отборите на Русия, Турция и Литва. Напред трябваше да продължи само победителят в групата.

УЕФА също така реши да премести Финалите на Шампионската лига по футзал от Беларус в Загреб. Европейската централа също така изрази надеждите си, че усилията с прилагането на ваксинацията ще дадат резултат и самото Евро 2020 за мъже ще се проведе по план.

Турнирът, който събира 24 страни от Европа и продължава месец, по идея на Мишел Платини трябваше да се проведе в различни градове из цяла Европа. Избрани за домакини бяха стадионите в Глазгоу, Дъблин, Билбао, Амстердам, Копенхаген, Мюнхен, Рим, Санкт Петербург, Букурещ, Будапеща, Баку. Полуфиналите и финалната среща трябва да се играят на стадион "Уембли" в Лондон. 

още от Спорт