Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

В крайна сметка Борислав Михайлов подаде оставка

Снимка: Уикипедия

След кратък финт по тъча, президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка, става ясно от съобщение на сайта на футболния съюз. Той слиза от поста след близо 14 години начело на българския футбол.

По-рано днес лично премиерът призова на страницата си във Фейсбук Михайлов да напусне след безобразната загуба на българския национален отбор с 0:6 от Англия и съпътстващия мача расистки скандал, а министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви, че се прекратяват всякакви отношения с БФС, включително и финансови, докато Михайлов не се оттегли.

Първоначално от пресслужбата на БФС бяха категорични, че Михайлов няма да подава оставка. Няколко часа по-късно обаче дойде развръзката.

"Днес президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка, която ще бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет на заседанието в петък", се казва в съобщението, публикувано в 15.36 ч.

Решението на Михайлов било следствие от създалото се напрежение в последните дни - "обстановка, която е в ущърб на българския футбол и на Българския футболен съюз".

"След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво г-н Михайлов изразява категоричната си готовност да продължава да помага за развитието на българския футбол по всякакъв начин", допълва сайтът.

Борисов заяви по-рано, че е започнала финансова проверка на средства в БФС.

още по темата
още от Спорт