Велик Флойд Мейуедър защити честта на професионалния бокс

Велик Флойд Мейуедър защити честта на професионалния бокс

Велик Флойд Мейуедър защити честта на професионалния бокс

Най-великият практикуващ професионален боксьор Флойд Мейуедър защити честта на гилдията в драматичен бой с легендарния ММА боец Конър Макгрегър. След серия крошета в средата на 10. рунд той успя да зашемети именития си противник и съдията обяви технически нокаут.

Това бе победа на тактиката и подготовката над устрема и голямото желание за победа. Двубоят, който се игра в Лас Вегас, започна с видимо предимство на Конър Макгрегър, който в първите три рунда „танцуваше“ по ринга и успяваше да пласира повече чисти удари. Това по никакъв начин не разклати нито психически, нито физически Флойд Мейуедър, който в следващите рундове показа класа в защита и нападение. Конър Макгрегър, свикнал от ММА срещите да се бие в пет рунда, постепенно губеше сили. Флойд Мейуедър напротив стоеше стабилно на ринга и провеждаше силни атаки.

 Така се стигна до 10. Рунд, в който Конър Макгрегър вече беше станал бавен и неуверен в движенията си. Флойд Мейуедър усети, че моментът на решителната атака е дошъл.  Поредица от негови удари в началото на рунда зашеметиха Конър Макгрегър и макар, че остана на крака съдията обяви технически нокаут.

Това бе мачът на бокса срещу ММА, в която Флойд Мейуедър защити с чест реномето на световната боксова общност. Той спечели 50.победа от 50 мача в кариерата си.

Боят беше очакван от месеци, и предизвика много широк интерес. Постъпленията са близо 1 млрд. долара, от които се очаква Флойд Мейуедър да получи 100 млн., а достойният му съперник над 30 млн.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ