Владимир Илиев е спортист на годината

Владимир Илиев е спортист на годината

Владимир Илиев е спортист на годината

Биатлонистът Владимир Илиев е спортист на 2019 година. Той стана победител в 62-ото издание на церемонията, която се проведе в зала „Асикс Арена“. Признанието за Илиев идва, след като той спечели сребърен медал на Световното първенство по биатлон през март в дисциплината 20 км индивидуално бягане. Илиев не присъства на церемонията, тъй като е във Франция за старт от Световната купа. Призовата награда отива при представител на биатлона за втори път в историята на анкетата след 1998-а, когато призът бе за олимпийската ни шампионка Екатерина Дафовска, информира Нова телевизия.

Второто място в класацията зае 35-годишната лекоатлетка Ивет Лалова, която е седмата най-бърза жена в света на 200 метра. Лалова попада в десетката на престижната класация за осми път в кариерата си. Спринтьорката спечели и дебютната Награда на публиката.  

„Щастлива съм и за двете награди. Досега осем пъти съм била в десетката за Спортист на годината, но никога досега не съм била в първата тройка. Признанието на феновете ми показва обичта на цяла България и аз благодаря на всички гласували2020-а година за мен вече започна - с всички тези награди, които спечелих през последните седмици. Любовта и признателността на хората ме мотивира и още утре сутринта ще съм тук в залата да треннирам”, бяха първите думи на Ивет. 

„Зад гърба ми са пет олимпийски цикъла и за това време се промених много - като човек, жена и спортист. Гледам винаги напред, мисля позитивно и не се отказвам. Хора като Християн Стоянов ме зареждат много. Имах честта да се запозная с него наскоро, той прави невероятни неща. Той е нагледния пример колко е лесно да се предадеш и колко е трудно е да станеш шампион“, завърши Лалова. 

На трето място се нареди тенисистът ни Григор Димитров, който игра полуфинали на US Open и Мастърса в Париж. 

В топ 10 влизат още Божидар Андреев, Тайбе Юсеин, Алберт Попов, Радослав Пантелеев, Кубрат Пулев, Мария Оряшкова, Боряна Калейн. 

Кубрат Пулев зае осмото място в класацията. По време на награждаването той заяви, че би се бил срещу брат си Тервел само срещу хонорар от 100-200 милиона евро. Кобрата, обаче, добави, че най-вероятно ще е губещ в мача, тъй като планира само да бяга от ударите на брат си.

 

 

За втора поредна година за Отбор на годината бе обявен националният ансамбъл по художествена гимнастика, който спечели сребърен медал от Световното първенство в Баку и златни медали от Световните купи в Минск и Казан. Наградата за треньор №1 на вестник „Труд“ спечели треньорката на ансамбъла Весела Димитрова.

За Спортист на годината с увреждания бе обявен лекоатлетът Християн Стоянов. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ