Волейболистите ни в нова битка за олимпийската квота за Токио 2020

Волейболистите ни в нова битка за олимпийската квота за Токио 2020

Волейболистите ни в нова битка за олимпийската квота за Токио 2020

Мъжкият национален отбор на България излиза срещу Холандия във втория си мач от Група В на европейската олимпийска квалификация в Берлин. Срещата е от 15:00 часа в легендарната зала „Макс Шмелинг Хале“ в германската столица.

Българските „лъвове“ направиха много важната първа крачка към класиране за Токио 2020 със страхотната победа срещу Франция с 3:2 снощи, пише gong.bg.

България е с положителен баланс в срещите си с Холандия, като имат 23 победи и 14 загуби. Последната ни загуба от „лалетата“ е в Световната лига през 2003 г.

Холандия стартира в Берлин със загуба от 0:3, но въпреки това играчите на Роберто Пиаца показват сериозно израстване през последните години и със сигурност ще затруднят много „трикольорите“.

Борбата за олимпийската квота за Токио 2020 започва и за волейболистките от националния отбор на България. Днес те ще играят срещу Полша, която е първият съперник на нашите от квалификацията в Апелдоорн (Холандия). Срещата е от 17:00 часа българско време в зала „Омниспорт“.

Миналото лято волейболните ни националки изпуснаха страхотна възможност за класиране за Токио 2020, след като загубиха от САЩ с 2:3. Женският ни отбор ще бъде в почти същия състав от последното европейско първенство, където отпадна на 1/4-финалите от бъдещия шампион Сърбия. В тима се завърна Христина Русева, която едва преди 4 месеца роди първото си дете, както и Силвана Чаушева, която пропусна Евроволей 2019.  

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ