нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Япония настоява за провеждане на Олимпийските игри „на всяка цена“

Сейко Хашимото /Getty Images

Токио трябва да проведе отложените за 2021 г. Олимпийски игри „на всяка цена“, имайки предвид подготовката на атлетите и всички останали, ангажирани с форума. Това заяви по време на пресконференция японският олимпийски министър Сейко Хашимото, цитирана от „Киодо“.

„Мисля, че трябва да проведем игрите на всяка цена. Искам да концентрираме усилията си върху мерките срещу коронавируса“, отбеляза тя.

Японската правителствена комисия, натоварена със задачата да формулира със стъпки за противодействие на пандемията от COVID-19, ще проведе серия от заседания за осигуряване на безопасно провеждане на Олимпийските игри, стартирайки от днес.

Подобно мнение в своя изява сподели и губернаторът на Токио, Юрико Койке. „Трябва да продължим напред с игрите през следващото лято на всяка цена“, заяви тя.

По-рано тази седмица вицепрезидентът на Международния олимпийски комитет, Джон Коутс, обеща, че най-очакваният спортен форум „ще се проведе с или без COVID“ по план, стартирайки от 23 юли следващата година. Началото на Параолимпийските игри е на 25 август.

още от Спорт