Двубой Турция-Италия дава старт на UEFA EURO 2020 тази вечер

Двубой Турция-Италия дава старт на UEFA EURO 2020 тази вечер

Двубой Турция-Италия дава старт на UEFA EURO 2020 тази вечер

Започва дългоочакваното Европейско първенство по футбол. Стартът на UEFA EURO 2020 ще бъде даден тази вечер, а първият двубой ще бъде между Турция и Италия. 

В чест на 60-ата годишнината на турнира УЕФА взе решение да даде домакинство на 11 различни града в 11 страни. Двубоите между 24-те тима ще се играят в Амстердам, Баку, Букурещ, Глазгоу, Копенхаген, Лондон, Мюнхен, Рим, Санкт Петербург и Севиля между 11 юни и 11 юли. 

Заради пандемията от COVID-19 всеки тим на UEFA EURO 2020 ще се състои от 26 футболисти, а не от 23, а селекционерите ще могат да правят по пет промени по време на мач. На разположение на 19-те съдийски бригади ще бъде и системата ВАР, която ще дебютира на такъв форум. 

Събитието ще протече при специфични правила, одобрени от Изпълнителния комитет на УЕФА. Те регламентират как да се процедира при случай на зараза в националните отбори или сред съдиите. Редица ограничителни мерки се въвеждат и за зрителите на стадионите. Най-общо става въпрос за носене на маски, дистанция, забрана за физическите контакти, например пламенните прегръдки при отбелязване на гол. Оттук нататък мерките се различават в зависимост от града домакин и ограниченията в допустимия брой на зрителите, наложени от местните власти.

Всеки град домакин има специфични изисквания. На места ще е достатъчен резултат от тест за коронавирус, на други - сертификат за ваксинация или документ за прекарана инфекция, а на трети места разпоредбите са различни за местните и чуждестранните запалянковци. Всичко това подлежи на промяна, ако ситуацията с пандемията в дадена страна домакин се подобри или влоши. 

Ето и отборите в груповата фаза: 

Група А: Турция, Италия, Уелс, Швейцария (мачовете ще се играят в Рим и Баку)

Група В: Дания, Финландия, Белгия, Русия (Санкт Петербург, Копенхаген)

Група С: Нидерландия, Украйна, Австрия, Северна Македония (Амстердам, Букурещ)

Група D: Англия, Хърватия, Шотландия, Чехия (Лондон, Глазгоу)

Група Е: Испания, Швеция, Полша, Словакия (Санкт Петербург, Севиля)

Група F: Унгария, Португалия, Франция, Германия (Мюнхен, Будапеща)

Източници: БТА и gong.bg

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ