Зинедин Зидан изненадващо напусна "Реал Мадрид"

Зинедин Зидан изненадващо напусна Реал Мадрид

Зинедин Зидан изненадващо напусна "Реал Мадрид"

Старши треньорът на "Реал Мадрид" Зинедин Зидан изненадващо напусна клуба. Французинът свика извънредна пресконференция, на която обяви решението си, предадоха международните медии.

Зидан се срещна с президента на "Реал" Флорентино Перес по-рано днес, след което двамата застанаха пред репортерите и съобщиха новината. Той обоснова решението си с необходимостта от промени в клуба след трите поредни титли в Шампионска лига.

"Взех решение да си тръгна от "Реал". Моментът може да се струва странен на мнозина, но отборът има нужда от промени, за да продължи да побеждава. Необходими са нови треньорски решения и затова напускам", каза Зидан на пресконференцията.

Той остава в историята като легендарен треньор и един от най-силните водачи на "Реал". Напуска след като изведе клуба преди 5 дни до трети пореден триумф в "Шамионска лига", отбелязва Би Би Си. На пресконференцията Зидан заяви, че "Реал" има нужда вече от един "различен глас", че "всичко се променя" и че това е причината да е взел това решение. 

"Обичам този клуб", добави той. 

45-годишният Зидан пое клуба и го ръководеше в продължение на 149 мача. Той изведе "Реал" до 104 победи и 29 загуби, което е 69.8% успеваемост и спечели 9 трофея. През февруари заяви, че би напуснал, ако чувства, че няма нищо повече, което да даде. 

Вътреки това новината днес идва като шок за мнозина сред феновете, след като "Реал" победи "Ливърпул" с 3 на 1 на финала на "Шампионска лига"

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ