Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Най-честите грешки на мъжете в дрескода за офиса

Снимка: Pexels

Офис стилът отдавна не задължава мъжете да бъдат строго официални, а навлизането на ежедневното облекло на работното място доведе до нарушаване на класическите плавила в деловия дрескод и допускане на очевидни грешки. Вижте кои са петте най-често срещани от тях.

Грешката: Спортна раница

Решението: Раницата може да е добър избор, когато материята и цветовете ѝ носят определени елементи на стил - например, да е от кожа, например кафява, черна или синя на цвят. Обемът ѝ трябва да е съобразен с нещата, които ежедневно носите със себе си, така че те да не я "издуват" и деформират. Раницата трябва да изглежда като стилен аксесоар, а не "претъпкана" с багаж.

Снимка: Pexels

Грешката: Спортни обувки

Решението: Не се появявайте в офиса с нищо от това, което носите докато спортувате. Ако все пак искате да сте с нещо удобно, залагайте на сникъри в неутрални цветове.

Снимка: Grenson

Грешката: Измачкани дрехи

Решението: Колкото и хубави дрехи да имате, смисълът от носенето им се губи, ако не са добре поддържани. Това включва и гладене – ако не знаете как се използва ютия, по-добре се научете още сега, защото измачканото ви облекло подсказва на всички наоколо, че не сте особено ангажирани с това как изглеждате и какво ще си помислят колегите ви, новият важен клиент, който ви чака в конферентната зала, или някой друг.

Снимка: Pexels

Грешката: Мръсни обувки

Решението: Просто ги почиствайте редовно! При много мъже единственият ден, в който обувките им изглеждат поддържани, е този, в който са си ги купили. Поне веднъж седмично се ангажирайте с това да почиствате добре обувките си, пробвайте да им нанасяте и спрей, който да ги предпазва от замърсяване. Не е нужно да изглеждат така, както в самото начало, но вложете старание, със сигурност ще си струва.

Снимка: Pexels

Грешката: Плажните шорти

Решението: Колкото и горещо да е навън, не можете да се появите на регулярната среща с колегите ви по плажни шорти и джапанки. Късите гащи не са изключени от офис дрескода тогава, когато са от деним или т.нар. “tailored” шорти. Колкото до обувките, по-добре не се появявайте на работа с отворени сандали и чехли, дори и да са маркови.

Снимка: Pexels

По материал на Fashion Beans

още от Стил