Ново вино от New Bloom Winery

Ново вино от New Bloom Winery

Ново вино от New Bloom Winery

Ново име на избата в град Съединение – New Bloom Winery бе обявено наред с лансирането на нова серия нейни вина. Промяната идва в отговор на новите тенденции и експортната експанзия на избата. 

Изба New Bloom Winery e в сърцето на традиционен винарски регион в Тракийската низина, където се намират и лозовите й масиви от 6000 дка Районът е известен с превъзходния си тероар –  климатът и почвите, които определят специфичния вкус и узряване на гроздето и са гаранция за наистина чудесно вино.  “Wine Enthusiast”, едно от най-авторитетните списания в света на виното, постави Тракийската низина в България на второ място измежду 10-те най-добри дестинации за винени пътешествия в света през 2017 година.

„Собствените лозя са изключително предимство, защото позволяват прилагането на строг контрол върху целия производствен процес - от засаждането, отглеждането и брането на гроздето до обработката му в краен продукт. Всеки любител на виното знае, че качествено вино се прави от качествено грозде”, коментираха от New Bloom Winery. Отглежданите собствените сортове грозде са както по-познатите Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Сира, Шардоне, Совиньон Блан и Мускат, така и модерните и нови за страната ни сортове Дорнфелдер, Регент и Глера.

Направената инвестиция в проекта е 10 млн. лв. Капацитетът на бутилиращата линия е 360 хиляди бутилки вино месечно като екипът от технолози използва и специална система за микровинификация, която позволява и производството на бутикови серии вина. Зад направата на вината стои труда на близо 250 човека със специализации в Нова Зеландия и Франция. Идеолог на винените серии на New Bloom Winery е Владимир Влъчков. New Bloom Winery изнася продуктите си на 20 пазара сред които САЩ, Япония, Китай.

Новата серия New Bloom засега включва едно бяло и едно розе. Бялото е от сортовете Совиньон Блан и Шардоне. Розето е купаж от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира. Представянето на вината бе придружено от авторско меню на шеф Андре Токев.

Плановете за развитие на винарната са за удвояване на собствените лозя за следващите 4 години, които да станат общо 12 000 дка, основно на редки и интересни сортове, както и облагородяване на района, създаване на заетост и увеличаване на броя наети хора. Избата ще продължи с инвестициите в разширяване на производствената база и в развиване на иновативни технологии.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ