Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Седем тенденции в интериорния дизайн

117

Пролетта по традиция е време за обновяване на дома, ремонти и промени в интериорния дизайн, а мнозина се питат какви ще са най-актуалните тенденции през тази година, които ще ни помогнат домът ни да се отличава с визия и уникален стил. Кои цветове ще бъдат предпочитани, какви мебели да добавим и какво да махнем от нашия домашен интериор, както и как да организираме пространството? Екипът на един от водещите български специализирани онлайн магазини за фототапети, декорации за стени и мебели Kartini.bg е подбрал някои от най-интересните нови тенденции в тази област.

1. Ярки и топли цветове

Без значение дали става въпрос за спалните помещения или за стаята за гости, ярките и топли цветове са на мода тази година. Те все по-често покриват както столовете, масите и фотьойлите, така и стените, завесите и други важни елементи от интериорния дизайн. В годината на Жълтото куче особено актуален е жълтият цвят, който едновременно добавя топлина и уют, но и не е прекалено ярък и напрегнат. Често по-ярките цветове като червено, жълто и оранжево биват находчиво комбинирани с по-неутрални сиви, бели и светло сини краски.

2. Повече пространство

По-открити прозорци с по-добър изглед към тях и повече свободно място в помещенията – това са акценти, които все по-често ще виждаме в интериорния дизайн през следващите месеци, увеличавайки усещането за свобода и пространство. Дори и да не разполагате с големи прозорци, фокусът лесно може да бъде поставен върху тях чрез подходящо разположение на завесите и мебелите отпред. Добавянето на големи огледала и правилното подреждане на терасите също може да допринесе да имаме повече светлина и простор в дома си.

3. Стената се превръща във важен акцент

През годините стените вероятно са били най-подценяваният елемент от интериорния дизайн. Това обаче предстои да се промени през следващите месеци с все по-изявения интерес към разнообразни решения за стенен дизайн. Използването на големи декорации за стени и фототапети с природни картини и градски пейзажи може да добави още повече пространство във вашия дом и да го направи уникален. От Kartini.bg препоръчват  разнообразни решения за стена както с природни мотиви, така и с животни, детски изображения и поп – културни елементи.

още от Стил
19
Събота
Януари