Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Виненият майстор на Veuve Clicquot разкри тайните на легендарното шампанско в София

Wine maker Пиер Казенав знае всички тайни на изкуството да се радваш на живота в компанията на Veuve Clicquot

Майсторът на виното Пиер Казенав от винената къща Veuve Clicquot демонстрира безкрайните си познания за иновативния вкус и свят на легендарното шампанско в София. Той проведе майсторски клас с дегустация, последвано от изискана вечеря в ресторант КОТО.

Пиер Казенав е утвърден винопроизводител в редица престижни винарни по цял свят от Франция, до Южна Африка и Калифорния, изтъкнат специалист в областта си с докторантура на тема „Химически подход към винарството в Бордо“, диплома от университета в Монпелие и Международния винен институт в Бордо. Присъединява към семейството на Veuve Clicquot през 2008 година и член на дегустационния екип на chef de cave Доминик Демарвил. Участва активно в създаването на блендове от най-високо качество за всички вина на къщата.

Под неговите вещи наставления гостите на обучението и дегустационната вечеря в KOTO имаха възможността да опитат няколко превъплъщения на иновативното шампанско, сред които Veuve Clicquot Rosé и Veuve Clicquot Vintage 2008.

Всяка чаша Veuve Clicquot си партнираше с ястие, приготвено специално за случая. Четиристепенното меню бе изготвено от шеф готвача на KOTO Георги Янев, който също като Пиер има изключително впечатляващ и глобален кариерен път, който го води от Лос Анджелис през Лондон до София.

Вечерята започна с Veuve Clicquot Yellow Label – хармоничен бленд от вина, внимателно подбрани измежду 50-60 от най-добрите лозя в региона, комбинирано с риба тон татаки с нори темпура, хайвер от есетра и юзу. La Grande Dame 2008, създадено в чест на 200-годишнината на къщата и олицетворяващо тероара на Veuve Clicquot и стила на Мадам Вьов Клико, бе елегантно съчетано с миди сен жак с крем от омар. Veuve Clicquot Vintage 2008 е превъплъщение на една щедра реколта и бе щедро придружено от хрупкав калкан с бадемова коричка, мус от горски гъби, лимонена кора и целина. Фините балончета и меките плодови нотки на Veuve Clicquot Rosé заедно с меренг с малини, мента и рози поднесоха сладък финал на вечерта.

Винената къща Veuve Clicquot е основана през 1772 г. и вече повече от 200 години остава вярна на своето мото „Само едно качество – най-доброто!“ През годините Veuve Clicquot натрупва огромни познания в създаването на шампанско благодарение на една изключителна жена, известна като Мадам Вьов Клико. През 1805 г. тя поема бизнеса след ранната смърт на съпруга си и се превръща в една от първите бизнес дами на модерните времена. Новаторският ѝ дух е движеща сила на марката и до днес.

Veuve Clicquot е не просто шампанско, а стил на живот. Veuve Clicquot носи радост и удоволствие на целия свят със своята иновативност, креативност и малка доза лудост.

още от Стил