Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Барбара Стрейзънд се завръща с нов албум, носещ социално послание

68

Снимка: Guliver / Getty images

Барбара Стрейзънд се завръща на музикалната сцена на 2 ноември с издаването на нов албум "Walls" , съобщава Billboard.

"Walls" e първият студиен албум на певицата от 2005 г. насам. Той е съставен предимно от нови оригинални песни, които са директно отражение на нейните социални послания.

Това ясно личи още с пърия сингъл “Don’t Lie To Me” ("Не ме лъжи"). Думите в песента показват по категоричен начин, че са насочени към настоящия президент на САЩ, Доналд Тръмп, към когото Стрейзънд неведнъж е отправяла остри и пародиращи го критики. "Музиката ми даде творческия начин да изразя чувствата си", заявява носителката на "Оскар", "Грами", "Тони" и "Еми".

"Трябваше да напиша тази песен", казва Стрейзънд пред Billboard за сингъла “Don’t Lie To Me”. "Това е моят протест, в известен смисъл, за това безпрецедентно време в нашата история".

"Исках да говоря за нещата, които ме карат да се чувствам толкова тъжна, разбита", казва Стрейзънд пред Associated Press. "Аз съм един вид ожесточен американец. Не знам кои сме вече като страна. Приемаме ли хора, които бягат от потисничеството? Или разделяме децата от родителите, поставяйки ги в клетки? Не знам дали хората се интересуват от планетата, оцеляването на планетата. Дали се интересуват от чистия въздух? Чистата вода? Чистата храна? Ако е така, как биха могли да гласуват за някой като Тръмп?"

Наред с авторските си песни в албума, Барбара Стрейзънд представя и свои интерпретации на класическите парчета “Imagine,” “What a Wonderful World” and “What the World Needs Now.”

76-годишната Стрейзънд казва, че "посвещава този албум на младите хора, които говорят открито".

Чуйте песента “Don’t Lie To Me”, която певицата публикува онзи ден в своя YouTube акаунт.

още по темата
още от Светска хроника
22
Петък
Март