Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Джеф Безос се развежда след 25 години брак. Маккензи прибира половината му състояние

4447

Снимка: Guliver / Getty Images

Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос, обяви, че се развежда със съпругата си Маккензи след 25-годишен брак, съобщи Ройтерс.Двамата направиха съвместно изявление в Twitter. Безос, който е на 54 години, подчерта, че разводът е по взаимно съгласие.

54-годишният Безос, чието богатство се изчислява на 137 млрд. долара, заяви, че е решил да се раздели след „дълго време на преоткриване на любовта и период на раздяла”. Двойката, която има четири деца (трима сина и една дъщеря), се закле да остане “семейство” и “приятели завинаги”. "Чувстваме се невероятно щастливи, че сме се намерили и сме много благодарни за всяка от годините, през които бяхме женени", се казва в изявлението. Освен това той смята брака си за успешен. "Ако бяхме знаели, че ще се разделим след 25 години, щяхме да го направим отново." 

Разводът може скоро да направи Маккензи един от най-големите акционери на Amazon, споделя Business Insider. Ако вземе половин дял (68.5 млрд долара) от общото богатство на семейството, тя ще попадне на 5-то място в списъка на най-богатите хора на планетата. Настоящата най-богата жена в света е Франсоаз Мейерс, наследница на империята L'Oréal.

Джеф Безос притежава 16% от гиганта за електронна търговия и Макензи може скоро да има право на половината от тези акции, които биха й предоставили, ннаред с Джеф, един от двата най-големи дяла в компанията.

Джеф и Маккензи Безос се запознават, когато той е вице-президент на хеджфонд, а тя се явява на интервю за работа. Сключват брак след шест месеца през 1993 г. След това напускат работата си на Уолстрийт и се преместват в Сиатъл, където Джеф Безос отваря книжарница в интернет, което е началото на империята Amazon.

Джеф Безос става милионер през 1997 г. Той и съпругата му притежават 1 619 000 декара имоти.

още от Светска хроника
16
Неделя
Юни