Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Джеймс Хетфийлд с нетрадиционен поздрав за ЧРД на Иги Поп

Рок легендата Иги Поп навърши 70 години в неделя, съобщава Z - Rock

Иги Поп се счита за един от новаторите на пънк рока и подобни стилове музика, което му носи прозвището "Кръстникът на Пънка". Роден е на 21 април 1947 г. в щата Мичиган, САЩ. Бил е вокал на групата Студжис в края на 60-те и началото на 70-те години. От 1977 г. се развива самостоятелна музикална кариера. Работил е съвместно с много музиканти, сред които и Дейвид Бауи. Немалко групи са почерпили вдъхновение от Иги Поп. Сред тях са Sex Pistols, Nirvana, Joy Division, Depeche Mode, NIN и други.

Той продължава да е вдъхновение за хиляди хора по света. Бунтовническият дух и неизчерпаемата енергия са негова запазена марка…и още нещо – свикнали сме да го виждаме без горнище.

В тази връзка фронтменът на Metallica Джеймс Хетфийлд почете юбилея на Иги Поп именно по този начин – сваляйки тениската си. 

„Хей, Иги. Честит 70-и рожден ден. Не изглеждаш и ден над 30. Неимоверно се наслаждавах на възможността да те опозная през последната година и мога само да изразя своята любов и уважение към теб, към това, което си направил за бунтовническата музика…Нека всички, в чест на Иги и неговите 70, да свалим тениските. Даа! Имай вяра! Пази вярата, братко! Сваляй ризата“, каза Хетфийлд в своя видео трибют към легендарния Иги Поп.

Иги Поп се присъедини към Metallica на сцената в Мексико Сити миналата година, за да изпълни „T.V. Eye“.

Вижте видеопоздравът на Джеймс Хетфийлд,който Иги Поп публикува в своя facebook профил.

 

 

още от Светска хроника