нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Илон Мъск изпълнява голямо обещание, продължава да разпродава имоти

Getty Images

Милиардерът Илон Мъск е продал три свои жилища в щата Калифорния в края на миналия месец за 40.9 млн. долара, предаде Fox Business.

Имотите, които се намират в съседство един от друг, се намират в луксозния квартал „Бел Еър“ и включват имение с шест спални и седем бани на площ 9 309 кв. метра, продадено за 29.72 млн. долара, къща в колониален стил от 60-те години с четири спални и пет бани за 6.77 млн. долара, както и жилище за 4.43 млн. долара с четири спални и четири бани.

Според публикация на „Лос Анджелис Таймс“ продажбите са финализирани на 21 и 22 декември.

Миналата година Мъск, който стана втория най-богат човек на планетата според Bloomberg, даде обещанието, че повече няма да притежава нито една къща и продава почти всички свои физически притежания.

 

 

Така през месец май жилищата на основателя на Tesla и SpaceX започнаха да се появяват като обяви на платформата Zillow, а първата продажба бе осъществена през юли – по информация на „Уолстрийт Джърнъл“ главният изпълнителен директор на китайската технологична фирма NetEase, Уилям Динг, е купил от Мъск имение със седем спални, 11 бани и тенис корт срещу 29 млн. долара.

Продадено е било и ранчото с отделна къща за гости и овален басейн, в което е живял актьорът Джийн Уайлдър. Него Мъск купи през 2013 година.

През декември стана ясно, че предприемачът се е преместил да живее в щата Тексас, където се извършват тестовите полети на ракетите на SpaceX и започва работа по ракетата за полети до Марс. Освен това там Tesla строи нов завод за сглобяване на автомобили.

още от Светска хроника