Затвори

"Аз съм кралят на света!" - Лео на 45

От повече от 10 години Лео притежава остров, за който е похарчил 1.75 млн. долара. На него смята да изгради еко курорт. /Getty Images

Защо известни актьори си правят татуировки с неговото име? Кой смята, че Лео е по-добър от Брад Пит? И кога в крайна сметка взема първия си "Оскар"? Един от най-успешните холивудски идоли, актьор и екоактивист, Леонардо ди Каприо днес става на 45 години и макар че повече от половината му живот е преминал под светлините на прожекторите, винаги има какво още да научим за него и да си припомним любопитни истории от живота му.

 

1. Майка му Ирмалин решава да го кръсти на Леонардо да Винчи, защото първия път, в който Лео рита в корема ѝ, е докато тя разглежда творби на художника в Италия.

2. Той ще бъде един от първите космически пътешественици в мисията на Илон Мъск до планетата Марс.

3. От повече от 10 години притежава остров, за който е похарчил 1.75 млн. долара. На него смята да изгради еко курорт.

4. Когато Лео започва кариерата си като актьор, агентът му предлага да смени името си на Лени Уилямс, за да изглежда „по-американско“.

5. Преди години прическата му от „Титаник“ е толкова известна сред тийнейджърите в Афганистан, че талибаните я забраняват и вкарват в затвора всеки фризьор, който дръзне да я направи.

6. Получава първата си номинация за „Оскар“ едва на 19-годишна възраст за филм, в който си партнира с Джони Деп, но печели такъв чак през 2016-а.

7. От Sony Pictures разглеждат ди Каприо като един от актьорите, подходящи за ролята на Питър Паркър/„Спайдър Мен“. В крайна сметка обаче се спират на Тоби Магуайър, който е негов приятел от детството.

8. Докато снима „Кървав диамант“ в Южна Африка, Лео „осиновява“ малко момиченце, с което всеки месец се чува по телефона и ѝ изпраща пари.

9. Актрисата Шарън Стоун толкова иска да се снима с него, че изплаща целия хонорар за участието му във филма „Бърз или мъртъв“ от 1995 година.

10.  Помните ли култовата фраза на Лео "Аз съм кралят на света!" от сцената в началото на „Титаник“? Това е чиста импровизация, извън сценария, превърнала се впоследствие в хит.

 

 

11. Том Харди си татуира надписа „Лео знае всичко“, след като загуби бас от него през 2015. Тогава Лео му „предсказа“ номинация за „Оскар“ в „Завръщане“. Харди наистина бе номиниран в категорията за най-добра второстепенна мъжка роля и се наложи да изпълни баса.   

още от Светска хроника