Меган Маркъл е гостуващ редактор на септемврийския брой на Vogue във Великобритания

Снимка: Guliver/ Getty Images

Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл е гост-редактор в септемврийския брой на списание Vogue във Великобритания. На корицата на изданието пък са 15-те жени, на които тя се възхищава, предава Би Би Си

Списанието обединява 15 жени пионери, а специалният брой е озаглавен "Сили за промяна". Списъкът на жените, на които тя се възхищава, включва известни личности, политици и активисти, известни с това, че защитават въпроси за транссексуалните права и изменението на климата.

Броят, под редакцията на Меган, включва сред известните лица на 81-годишната актриса Джейн Фонда и 16-годишната активистката в борбата срещу промените на климата Грета Тунберг, както и на премиера на Нова Зеландия Джасинда Ардърн. Броят включва и разговор на Меган с бившата първа дама Мишел Обама. 

Херцогинята, бивша актриса и откровена феминистка, първоначално е била помолена да се появи на корицата. Главният редактор на Vogue Едуард Енинфул обаче споделя, че Меган е отказала, тъй като, според нея, би изглеждало твърде "самохвално". След това тя е поканена да бъде първият гост редактор на брой на изданието. Това е една от най-радикалните промени в 100-годишната история на Vogue, като списанието твърди, че счита новия септемврийски брой за най-значимото издание за годината.

Шестнадесетото изображение на корицата представлява огледало, което да "включи читателя и да го насърчи да използва собствените си платформи за осъществяване на промяна" – идея, която принадлежи на херцогинята.

 

 

още от Светска хроника