нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Принц Хари: Смъртта на майка ми остави огромна дупка

Getty Images

Британският принц Хари описа усещанията си в дните след смъртта на майка му, принцеса Даяна, в предговора на книга, предназначена за децата на починали работници на първа линия в борбата с пандемията от COVID-19, предаде „Асошиейтид прес“.

В разказа си принц Хари обяснява, че загубата на майка му, която загина в автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г., е оставила „огромна дупка“ в него.

Книгата „Болница край хълма“ на Крис Конотън разказва за младеж, чиято майка умира по време на изпълнение на служебните си задължения в болница.

„Надявам се тази история да ти осигури комфорт, знаейки, че не си сам“, пише Хари. „Когато бях малко момче, загубих майка си. По това време не искат да го вярвам или приемам и това остави огромна дупка вътре в мен. Знам как се чувстваш и искам да те уверя, че с течение на времето тази дупка ще се запълни с много любов и подкрепа“, продължава принцът.

Неведнъж той е споделял публично болката от внезапната смърт на принцеса Даяна, затова и доброто психично здраве е една от посоките, в която развива благотворителната си дейност.

 

още от Светска хроника