Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Проблеми в рая, собственикът на Victoria's Secret обвини бивш съветник в кражба на 46 млн. долара

Снимка: Guliver/Getty Images

Основателят и собственикът на корпорацията L Brands, която притежава марката бельо на Victoria's Secret, Лесли Х. Уекснър е бил обект на мащабна кражба от страна на един от своите приближени - Джефри Епстейн. Уекснър направи шокиращите разкрития в писмо до Управителния съвет на фондацията, която носи неговото име, в което подробно описва как животът и делата му се преплитат с тези на бившия му довереник, който миналия месец беше арестуван и обвинен в сексуален трафик на непълнолетни момичета.

Повече от 15 години Епстейн  е бил близък личен съветник на магната. Според твърденията на Уекснър, Епстейн е откраднал от него 46 милиона долара. Уекснър се усъмнил в асистента си още през 2007 година. Едно от присвояванията било разкрито, след като собственикът на Victoria's Secret решил да се раздели с Епстейн заради повдигнати тогава обвинения в сексуален тормоз. Впоследствие милиардерът установил и допълнителни факти за кражби на средства от сметките му и тези на семейството му. В началото на 2006 г. властите във Флорида обвиниха  Епстейн в многобройни случаи на насилие и незаконна сексуална активност с непълнолетно лице. През 2008 г. той се призна за виновен по държавните обвинения в привличане на проституция от непълнолетен и се наложи да се регистрира като сексуален престъпник.

„Беше договорено той да се оттегли от управлението на личните ни финанси“, казва Уекснър в писмото. „В този процес открихме, че той е присвоил огромни суми пари от мен и семейството ми. Това, честно казано, беше огромен шок, въпреки че явно бледнее в сравнение с невъобразимите обвинения срещу него сега. ", посочва в заключение той.

още от Светска хроника
10
Вторник
Декември