Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Сандра О трогна публиката на наградите "Златен глобус"

282

Снимка: Guliver / Getty images

Канадската актриса Сандра О създаде история на тазгодишните награди "Златен глобус". Тя не само бе първата азиатка - домакин на шоуто, което се проведе снощи в Бевърли Хилтън в Бевърли Хилс, САЩ. Сандра О е и първата азиатка, спечелила награда за най-добра актриса в телевизионен сериал за последните близо 40 години.

О взе приза за най-добра актриса в драматичен сериал за участието си във филма "Killing Eve" на ВВС. Преди нея подобна награда спечели Йоко Шиманада през 1981 г. за участието си във филма "Шогун".

"Златен глобус" Сандра О спечели и през 2006 г. за поддържащ роля в сериала "Анатомият на Грей", който я направи популярна. С това златните й статуетки стават две, което я прави и първият актьор с азиатски произход, спечелил толкова призове.

Но най-запомнящото се от вечерта бе трогателното обръщение на актрисата към нейните родители, които бяха в залата.

"О, татко", емоционално започна речта си О, след като видя щастието, изписано на лицето на ликуващия й баща, който ръкопляскаше възторжено и се покланяше към останалите в публиката.

След като благодари на писателя и изпълнителен продуцент Фийби Уолър-Бридж и автора Лук Дженингс, чиито романи вдъхновяват поредицата за агент М15, Сандра О, отдели миг, в който се обърна към своите родители.

"Тази вечер тук има двама души, на които съм толкова благодарен, че са тук с мен. Бих искала да благодаря на майка ми, на баща ми", каза О преди да заговори на корейски, за да каже, че ги обича и да им се поклони дълбоко.

Вижте кадри от емоционалния момент, който трогна всички присъстващи.

още по темата
още от Светска хроника
20
Четвъртък
Юни