Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

30 пострадаха при пожара на о. Мармара. Има задържан за огненото бедствие

Снимка: Guliver/Getty Images

30 души са пострадали при пожара, който се разрази на турския остров Мармара. Сред тях има и пожарникари, участвали в гасенето. Всички са били хоспитализирани в местната болница и след оказана помощ, повечето от тях вече са изписани.

Палене на стърнища в местността Чънарли е основната версия към момента за огнената стихия, вече има и задържан по подозрение, че именно той е причинил пожара по този начин, съобщиха от местната полиция.

Бурният вятър е раздухал пламъците към вътрешността на острова в резултат на което са изпепелени над 80 хектара площи и много животни. Изгорели са пет къщи и един микробус, предаде БТА.Продължава обследването на щетите с дронове от въздуха.

Пожарът предизвика силна паника сред населението и летовниците. По това време на годината островът е пренаселен от почиващи, които прекарват там ваканцията за Курбан байрам. Мнозина са напуснали острова заради произшествието. Борбата с огъня е продължила 9 часа, но вече е напълно овладяна.

Остров Мармара отстои на около 2,5 часа път по море от Истанбул. Той е най-големият от архипелага от седем острова в западната част на Мраморно море и известна туристическа дестинация.

Поради наличието на много пансиони и сравнително евтини хотели островът е предпочитано място за курорт от работническата или средната класа. 

още от Свят
21
Четвъртък
Ноември