нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Американски треторазряден актьор разработил финансова пирамида за 690 млн. долара

Getty images

Слабоизвестният американски актьор Закари Джоусеф Хоровиц, участвал в няколко нискобюджетни филма, е бил арестуван по обвинение, че е разработил финансова пирамида на обща стойност 690 млн. долара, предаде Уол Стрийт Джърнал.

Хоровиц, известен и под артистичния псевдоним Зак Авери, е заблуждавал клиентите си, че техните пари ще се инвестират в права за разпространение на филми през платформите на Netflix и HBO в Латинска Америка.

Той обещавал годишна доходност над 35%.

Срещу неговата фирма – 1inMM Capital LLC – вече има заведено дело от страна на американската Комисия по ценните книжа и борсите.

Хоровиц обяснявал на жертвите си, че досега е участвал в сделките по разпространението на няколко филма и освен това показвал фалшифицирани договори с HBO и Netflix, на които стояли подправени подписи, се казва в съобщение на ФБР. В началото той плащал на клиентите си доходност, която обаче се е генерирала единствено от приходите от нови „инвеститори“. В последствие обаче в края на 2019 г. започнал да убеждава клиентите си, че Netflix и HBO бавят плащания и в крайна сметка обявил фалит. Към момента общата сума на средствата, които той не е разплатил на клиентите си възлиза на над 227 млн. долара. Междувременно Хоровиц е закупил имение на свое име в Лос Анджелис на стойност 5,7  млн. долара.

Засега няма коментар нито от страна на Хоровиц, нито от Netflix и HBO.

 

още от Свят