нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Безплатен Covid-тест в гръцките аптеки от днес

Снимка: Shutterstock

От днес аптеките в Гърция предоставят безплатен тест за самостоятелна проверка за Covid-19 на всеки гръцки гражданин, както и на чужденците със здравна осигуровка. С предимство за получаване на теста са възрaстните хора, учениците от гимназиите и учителите. При положителна проба се препоръчва връзка с личния лекар, предава БНР. 

Очаква се от понеделник училищата в южната ни съседса отново да отворят врати за присъствено обучение, но децата ще посещават занятията срещу отрицателен тест, потвърден от родителите.

Ваксинирането според здравните власти в Гърция продължава с успех, като само за ден вчера са имунизирани 60 000 души. Експертът по инфекциозни болести и съветник на правителството професор Циодрас заяви, че „рискът от тромбоза при ваксината „АстраЗенека“ е незначителен“.

След апел от опозиционните партии за намиране на решение срещу струпването на пътници в обществения транспорт, от днес нови 300 автобуса се движат в градския транспорт в Атина по информация на министерството на транспорта. 

още от Свят