Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Близо 280 души се разболяха на борда на луксозен круизен кораб в Карибско море

2748

Снимка: Shutterstock

277 души се разболяха на борда на луксозен круизен кораб в Карибско море, предаде CNN. Това принуди компанията, която управлява плавателния съд, да съкрати пътуването му и да го насочи обратно към Флорида.

Пътници и екипаж на борда на кораба - "Oasis of the Seas" са се оплакали от диария и повръщане, а лекарите установили, че вероятно те страдат от норовирус. Говорител на компанията собственик на кораба Royal Caribbean обяви, че тя смята за правилно в този случай да върне пътниците на брега, вместо да ги остави да се тревожат за здравето си в открито море.

На всички на борда ще бъдат върнати парите за злополучното пътуване.

След като корабът акостира, той ще бъде дезинфекциран и почистен, обявиха собствениците му.

"Oasis of the Seas" е един от най-новите лайнери на компанията. Той има 16 палуби и може да превозва около 8000 души, т.е. около 3% от пътниците са се почувствали болни. Круизът започна 7-дневно пътуване в неделя с маршрут през Хаити, Ямайка и Мексико. Пътничка на борда разказа пред CNN, че е болна откакто корабът е напуснал Хаити във вторник. 

През 2018 г. имаше 11 случая на стомашно разболяване на борда на круизни кораби, 5 от които бяха потвърдени за норовирус. Последният бум на борда на кораб на Royal Caribbean бе през 2017 г. 

 

 

още от Свят
16
Неделя
Юни