нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Борис Джонсън забрани на министрите си да присъстват на икономическия форум в Давос

Снимка: Guliver / Getty images

Британският премиер Борис Джонсън забрани на министрите си да присъстват на Световния икономически форум в Давос, който ще се проведе през следващия месец, предаде Ройтерс. 

Според източник от "Даунинг стрийт", след като постигна най-голямата изборна победа за британските консерватори от 1987 г. насам, когато партията бе водена от Маргарет Тачър, Джонсън е обещал да води "правителство на народа", което да осигури Брекзит, да реши проблемите с Националната здравна служба и да оправдае доверието, което са му оказали избирателите от бивши крепости на опонентите му от Лейбъристката партия.

„Фокусът ни е да спазим обещанията, които сме дали на британския народ, а не да ходим на екскурзия в Давос, където да пием шампанско с милиардери", заявил източникът от "Даунинг стрийт", визирайки ежегодното събиране на политици, бизнес лидери и знаменитости в швейцарския ски курорт.

Решението на Джонсън е аналогично на това на американския президент Доналд Тръмп от 2017 г., когато той отмени пътуването на официалната делегация на САЩ до Давос.

Световния икономически форум в Давос ще се проведе от 21 до 24 януари.

още по темата
още от Свят